Transfer | Hirving Lozano keert terug naar PSV

Transfer | Hirving Lozano keert terug naar PSV
2 min
PSV1

PSV neemt Hirving Lozano per direct over van SSC Napoli. De club en buitenspeler zijn akkoord over een contractduur van vijf jaar. Van 2017 tot 2019 speelde de Mexicaan al in het Philips Stadion, waar hij uitgroeide tot een publiekslieveling.

Nadat Hirving ‘Chucky’ Lozano furore maakte in de Eredivisie vertrok hij naar Zuid-Italië, waar SSC Napoli zijn talent had opgemerkt. Afgelopen jaar beleefde hij daar een absoluut hoogtepunt. Gli Azzurri werd voor het eerst in meer dan dertig jaar landskampioen. In totaal speelde hij 155 keer voor de Napolitanen. Hij scoorde daarin dertig keer en hij was bij zeventien doelpunten de aangever.  

Met de terugkeer van de vliegensvlugge buitenspeler speelt er dit seizoen wederom een Mexicaan in dienst van PSV. Hirving heeft in Nederland geen introductie nodig. In 2017-2018 vierde hij het landskampioenschap, waar hij met zeventien doelpunten een mooi aandeel had. In totaal speelde hij 79 wedstrijden voor PSV waarin hij veertig keer trefzeker was en nog eens twintig assists leverde.

Het bericht gaat verder onder foto.

Wens om terug te keren
Met een grote glimlach betreedt Hirving het Philips Stadion om zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem tot 2028 aan PSV bindt. “Het was zowel mijn eigen wens als de wens van mijn familie om terug te keren bij PSV. Ons eerste verblijf hier was speciaal, dat is ons altijd bijgebleven. Ik kijk er erg naar uit om hier weer minuten te maken en deze periode nog succesvoller te maken dan de vorige.” 

Buitenkans
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart bestempelt de deal als een buitenkans, die de club niet wilde laten liggen: “Een tijdje terug vingen we de eerste signalen op dat hij naar PSV wilde komen. Een speler van de Serie A naar de Eredivisie halen is niet makkelijk, maar zijn kwaliteit staat buiten kijf dus we wilden deze kans absoluut grijpen. Deze transfer brengt ons weer een stapje dichter bij de ambities in de competitie en in de UEFA Champions League.”