Toptransfer Steven Bergwijn

Toptransfer Steven Bergwijn
2 min

Steven Bergwijn zet zijn carrière voort bij Tottenham Hotspur. De 22-jarige aanvaller verruilt PSV per direct voor de Engelse topclub, dat afgelopen seizoen tot de finale van de UEFA Champions League reikte.

Vaste waarde 
Met Steven Bergwijn heeft PSV wederom een speler opgeleid voor de absolute wereldtop. De geboren Amsterdammer speelt sinds het seizoen 2011-2012 in de jeugdopleiding van PSV, waar hij alle hoogste jeugdelftallen doorliep. In het voorjaar van 2014 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club, waarna hij op 17-jarige leeftijd debuteerde tijdens het KNVB Bekerduel met Almere City. Langzaam maar zeker groeide de aanvaller door tot vaste waarde. In het kampioensseizoen 2017-2018 kwam Bergwijn tot 32 competitiewedstrijd waarin hij achtmaal scoorde. Het seizoen erop scoorde Bergwijn veertien keer in 33 duels.

Opnieuw verlengen
Afgelopen zomer koos de aanvaller, ondanks interesse uit het buitenland voor nog een seizoen PSV. Hij verlengde zijn contract tot medio 2023 en leek de lijn van afgelopen seizoen voort te zetten. Mede door blessureleed lukte dat niet altijd. Toch was Bergwijn betrokken bij vijftien treffers (5 goals, 10 assists). 

Hier blikken we terug op Bergwijns PSV-periode