Timo Baumgartl versterkt PSV

Artikel
Timo Baumgartl versterkt PSV

Timo Baumgartl heeft een vijfjarig contract getekend bij PSV. De 23-jarige Duitse verdediger komt over van VfB Stuttgart. ‘Timo is een allround verdediger met lengte, een goede toevoeging voor onze selectie’, aldus technisch manager John de Jong.

Vaste waarde
De rechtspoot was in de voorbije jaren vaak een vaste waarde bij VfB Stuttgart, waar hij ook werd opgeleid. Die club degradeerde afgelopen seizoen. "En daar ontstond onze kans", vervolgt De Jong. "Normaal gesproken haal je als Nederlandse club geen gerenommeerde jeugdinternationals van Duitsland weg bij een club uit de Bundesliga. Na de degradatie van Stuttgart hebben we hem ons plan voorgelegd en dat bleek te bevallen. Hij heeft met Daniel Schwaab en onze trainer Mark van Bommel gesproken en Eindhoven bezocht. Toen was hij overtuigd."

Schwaab
De voetballer zelf geeft toe dat de positieve verhalen van Daniel Schwaab, die drie zomers geleden ook van Stuttgart overstapte naar PSV, mede bepalend zijn geweest. "Ik heb met Daniel samengespeeld en heb hem hoog zitten", vertelt Baumgartl. "Zijn enthousiasme over PSV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van mijn keuze. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht." Hoofdtrainer Mark van Bommel ziet zijn groep steeds completer worden. "Timo kan op beide posities in het centrum spelen. Hij geeft me een extra optie in de verdediging en daar ben ik als coach blij mee."

Jeugdinternational
De 1 meter 89 lange Baumgartl was deze zomer nog actief met Duitsland onder 21 op het EK. De ploeg reikte tot de finale waarin werd verloren van Spanje. De aanwinst van PSV startte alle wedstrijden in de basis. Hij speelde in totaal twintig interlands voor Jong Duitsland.