Tienduizend euro boete voor PSV

Tienduizend euro boete voor PSV
2 min

De KNVB heeft PSV een boete van tienduizend euro opgelegd omdat er tijdens de uitwedstrijden tegen SC Heerenveen en De Graafschap vuurwerk in het uitvak werd afgestoken."‘Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden: , zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben."

Leeg uitvak
PSV heeft vanuit Zeist te horen gekregen dat de maat een keer vol is. Dat dit geen loos dreigement is, blijkt uit sancties die andere clubs kregen opgelegd. Gerbrands: "We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen. En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen."

Gezamenlijk beleid
De KNVB en de clubs zijn uit veiligheidsoverwegingen tegen het afsteken van vuurwerk. "Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden", vervolgt Gerbrands. "Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak."