Tiende zege op rij na 0-3 winst op Groningen

PSV heeft in de Eredivisie zijn tiende overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij FC Groningen won de ploeg van trainer Phillip Cocu na een overtuigende tweede helft met 0-3. Doelpunten kwamen op naam van Jetro Willems, Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Jeroen Zoet hield opnieuw de nul.

Eerste seizoenstreffer Willems
In een koude Euroborg kende PSV een droomstart. Al na vijf minuten zorgde Willems, enigszins fortuinlijk voor de 0-1. De linkervleugelverdediger kreeg de bal min of meer per toeval voor zijn linkervoet, bedacht zich niet, haalde uit en zag de bal via een tegenstander achter doelman Padt verdwijnen. Het was feitelijk het enige doelgevaar van PSV in de eerste helft. De ploeg van Cocu had het lastig met de goed georganiseerde thuisploeg en Zoet moest vaker in actie komen dan hem lief was. Met name om voorzetten van FC Groningen onschadelijk te maken, maar ook om Maduro zo halfweg de eerste helft van score af te houden. Zoet dook op de bal, werkte daarbij de middenvelder naar de grond en waar heel Groningen om een strafschop riep, hield Van Boekel het bij een hoekschop.

Vreugde bij Jetro Willems, die zijn eerste van het seizoen scoorde | © Pics United Vreugde bij Jetro Willems, die zijn eerste van het seizoen scoorde | © Pics United

Beauty Pröpper, tiende assist Locadia
In de tweede helft had PSV veel minder van de Noorderlingen te duchten. De ploeg van Cocu leek vanaf het begin van de tweede helft een tandje bij te schakelen en dat betaalde zich al snel uit in de 0-2. Pröpper was het eindstation van een fantastische PSV-aanval over meerdere schijven. Locadia was degene die uiteindelijk het overzicht behield, waarna de middenvelder die afgelopen zomer van Vitesse overkwam de bal op werkelijk schitterende wijze in de verre hoek plaatste. De treffer gaf PSV een flinke dosis zelfvertrouwen. PSV combineerde af en toe naar hartenlust en FC Groningen mocht Padt danken dat het niet snel tegen een grotere achterstand aan keek. Zo redde hij onder meer knap op inzetten van Van Ginkel en Bruma. In de slotfase moest hij desondanks nog een keer capituleren. Locadia zette met een pegel van afstand de 0-3 eindstand op het bord.

Davy Pröpper, hier aan de bal, zorgde op zeer fraaie wijze voor de 0-2 | © Pics United Davy Pröpper, hier aan de bal, zorgde op zeer fraaie wijze voor de 0-2 | © Pics United

Hieronder het fragment van het prachtige doelpunt van Davy Pröpper.

<center><iframe frameborder="0" marginheight="0" scrolling="no" src="http://www.foxsports.nl/external/player/psv/embed?v=763663" width="720" height="405"></iframe></center>