Tegenstander Excelsior in middenmoot

Tegenstander Excelsior in middenmoot
2 min

Excelsior wist zich vorig seizoen te handhaven in de Eredivisie door op de voorlaatste speeldag met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Utrecht. Na acht speelrondes draait de ploeg van Fons Groenendijk mee in de middenmoot op het hoogste niveau van Nederland.

Eén zege op PSV
Excelsior laat in het nieuwe seizoen nog niet echt van zich spreken. De Rotterdammers, die vorig jaar nog gecoacht werden door Marinus Dijkhuizen, staan op de twaalfde plaats in de Eredivisie met acht punten. In de eerste wedstrijden in de Eredivisie werd verloren van FC Groningen en directe concurrent N.E.C., daar tegenover stond een knap gelijkspel tegen AZ en een 3-0 winst op De Graafschap. Ook de laatste eredivisiewedstrijd bleven de punten op Woudestein; Excelsior versloeg FC Utrecht met 1-0. De kans dat Excelsior ook tegen PSV de drie punten behoudt is op basis van de statistieken een stuk minder groot. Slechts een keer wisten de Rotterdammers te winnen bij PSV. Dat was op 30 oktober 1971.

Fons Groenendijk is sinds dit seizoen de coach van Excelsior Fons Groenendijk is sinds dit seizoen de coach van Excelsior

Sterkhouder Tom van Weert
Na zes seizoenen in de Jupiler League ruilde Tom van Weert in seizoen 2014-2015 FC Den Bosch voor Excelsior. Tijdens zijn eerste seizoen voor de Rotterdammers maakte de aanvaller direct dertien doelpunten. Momenteel staat Van Weert op een doelpunt, gemaakt tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente, die eindigde in 1-1. Van Weert moet Auassar, Stans en Kuwas nog voor zich dulden op de topscorersranglijst van Excelsior, alle drie de spelers staan op twee doelpunten.