Supporters eren Van der Kuijlen

Supporters eren Van der Kuijlen
2 min
PSV1

In en bij het Philips Stadion hebben vele supporters en supportersgroepen stilgestaan bij het overlijden van Willy van der Kuijlen.

Bloemen
Bij het stadion liggen bloemen, hangen sjaals, staan kaarsen of liggen briefjes met teksten voor Van der Kuijlen. Binnen de muren van het onderkomen van PSV kunnen supporters inmiddels óók hun emoties kwijt. Langs de speciaal opgetuigde looproute liggen kransen van onder andere de Supportersvereniging PSV, PSV zelf en de spelersgroep. Er staat een condoleanceregister waar iedereen zijn of haar boodschap kwijt kan en er zijn plekken waar kan worden stil gestaan bij alles wat Van der Kuijlen PSV bracht. 

Lof
Mister PSV overleed afgelopen maandag op 74-jarige leeftijd en dat heeft veel losgemaakt bij supporters en voetbalvolgers. Veel schrijvers, journalisten en oud-spelers spreken vol lof over de Eredivisie-topscorer aller tijden. Voormalig doelman en RvC-lid Hans van Breukelen sprak in het NPO-programma De Vooravond mooie woorden over Van der Kuijlen. De afgelopen dagen bleek eens te meer wat hij voor PSV en Zuidoost-Brabant in algemene zin heeft betekend. Woensdagavond brachten een grote groep supporters een prachtige ode bij het stadion. Vlakbij Van der Kuijlens standbeeld ontstaken zij fakkels en toonden zij een groot spandoek met daarop de tekst Rust Zacht, Mister PSV.

Afscheidsdienst
Zaterdag, omstreeks 12.00 uur, vindt de afscheidsdienst voor Van der Kuijlen plaats in het Philips Stadion. Deze is rechtstreeks te volgen via psv.nl/misterpsv. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen wordt vanzelfsprekend een minuut stilte gehouden. De spelers zullen de wedstrijd spelen met rouwbanden. Een bezoek aan het Philips Stadion brengen om stil te staan bij het overlijden kan nog tot en met vrijdagavond 20.00 uur.

Spelers en staf legden donderdag een krans bij het standbeeld van Van der Kuijlen Spelers en staf legden donderdag een krans bij het standbeeld van Van der Kuijlen