Steven Bergwijn officieel tot 2020 bij PSV

Artikel
Steven Bergwijn officieel tot 2020 bij PSV

Op sportcomplex De Herdgang heeft Steven Bergwijn (18) vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2020 aan PSV verbindt. De aanvaller uit de eigen jeugdopleiding en PSV bereikten afgelopen zomer al een mondeling akkoord over het verlengen van het contract. Ruim een week na zijn achttiende verjaardag is dat omgezet in een definitieve verbintenis.

Brands trots op contractverlenging
Bergwijn ondertekende het contract na afloop van de vrijdagtraining in het bijzijn van technisch manager Marcel Brands, zijn familie en journalisten van de landelijke media. Tegen hen zei Brands trots te zijn op de ontwikkeling die ‘Stevie’ Bergwijn heeft gemaakt. “Stevie heeft het allemaal zelf gedaan. Hij heeft sinds zijn komst als jeugdspeler grote stappen gezet, gedebuteerd in de beker en twee weken geleden bijvoorbeeld ook al meegespeeld in de ArenA. We hebben een tijdje terug al overeenstemming bereikt, maar bij het tekenen van een jong talent ben ik altijd enorm trots.”

Bergwijn: Nu begint het pas
Bergwijn zelf was tijdens de overhandiging uiteraard ook blij. Iets dat ook bleek uit zijn reactie. “Natuurlijk ben ik trots op dit moment. De club laat zien veel vertrouwen in me te hebben en ik heb veel vertrouwen in PSV.” Bergwijn keek tegelijkertijd al met een schuinoog naar de toekomst. “Het begint eigenlijk nu pas, ik moet opnieuw hard werken en mezelf blijven ontwikkelen”, was de aanvaller zelfbewust. Phillip Cocu prees tot slot de mentaliteit van de jeugdige aanvaller. “Hij is heel leergierig, echt een professional. Hij wil zich inzetten om een belangrijke speler voor PSV 1 te worden in de toekomst. Stevie is heel allround, een technisch begaafde speler.”

De felicitaties van Marcel Brands met bijbehorend shirt voor Steven Bergwijn | © PSV Media De felicitaties van Marcel Brands met bijbehorend shirt voor Steven Bergwijn | © PSV Media

Van mondeling naar definitief
Bergwijn, van 8 oktober 1997, speelt sinds het seizoen 2011-2012 in de jeugdopleiding van PSV. Omdat hij afgelopen zomer nog geen 18 was, mocht de aanvaller die op beide flanken goed uit de voeten kan zijn contract bij PSV nog niet met vijf seizoenen verlengen. Spelers jonger dan 18 jaar mogen hooguit een verbintenis voor de duur van drie seizoenen tekenen. PSV en Bergwijn sloten daarop een mondeling akkoord voor het verlengen van zijn contract tot 2020 dat nu hij 18 is, definitief is. Bergwijn wordt door PSV gezien als groot talent, niet voor niets voegde Phillip Cocu de jongeling afgelopen zomer op zijn zeventiende al definitief bij de eerste selectie.