‘Spurs nagenoeg gelijk aan Barça en Inter’

‘Spurs nagenoeg gelijk aan Barça en Inter’
2 min

Ondanks dat Tottenham Hotspur, evenals PSV, nog puntloos is in groep B vindt Mark van Bommel zijn aanstaande tegenstander in niveau gelijk aan FC Barcelona en Internazionale. “Degene die morgen wint, haakt aan.”

Top   
Dat gaf Van Bommel aan op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Spurs. De Engelsen begonnen de Champions League net als Van Bommels team met twee nederlagen. Wat PSV betreft was dat volgens de hoofdcoach niet nodig geweest. “In mijn ogen hebben we twee keer top gepresteerd. Tegen Inter speelden we misschien nog wel beter dan Barcelona. Alleen door momenten verlies je beide wedstrijden.”

Examen 
Met name het verlies tegen Inter was zuur, vindt Van Bommel. “Als we kort voor rust op 2-0 komen of tegen tien man komen te staan geven we het, zeker hier thuis, nooit meer weg. We hebben twee keer goed gespeeld, alleen is het resultaat er niet naar. Of morgen dan een examen is? Nee hoor. Dan zeg je eigenlijk dat we eerst twee keer hebben mogen oefenen. Dat is natuurlijk niet zo. Wat wel zo is, is dat de ploeg die morgen wint aanhaakt. De ploeg die verliest krijgt het heel lastig.”

Vermoeid    
Met Mauricio Pochettino treft Van Bommel een trainer die net als hij in zijn carrière in Spanje speelde. De Limburger is onder de indruk van zijn collega. “Zo gewoon is het niet dat een trainer al zo lang bij één club zit en zo stabiel presteert”, vindt Van Bommel die door het Engelse journaille werd gevraagd naar de in hun ogen vermoeide indruk die Spurs soms maakt. “Alle topteams in Europa hebben dat probleem. Ik vind niet dat Spurs slecht speelt. Natuurlijk hebben ze het lastig met wat blessures en doet het drukke schema waaronder ook het WK van afgelopen zomer zich voelen, maar ze spelen nog steeds goed voetbal. Ik vind Tottenham niet minder dan Barcelona en Inter.”