Speelster Van de Donk naar Zweedse topclub

Artikel
Speelster Van de Donk naar Zweedse topclub

PSV-speelster Danielle van de Donk (23) vertrekt naar de Zweedse topclub Kopparbergs/Göteborg FC. Dat melden PSV en Kopparbergs/Göteborg FC vrijdagmiddag. De Zweedse club staat op de Europese clubranglijst op de elfde plaats en is daarmee één van de grootste voetbalclubs in Europa. De in Valkenswaard geboren Van de Donk speelde sinds 2012 voor de vrouwen van PSV.

Via Willem II en VVV-Venlo naar PSV
De carrière van de spelmaakster begon in 2008 bij Willem II, waarna ze in 2011 bij VVV-Venlo belandde. Na één seizoen in Limburg, verkaste Van de Donk naar PSV/FC Eindhoven, waar ze de afgelopen seizoenen uitgroeide tot een van de steunpilaren van het team dat uitkwam in de BeNe League. In die competitie kwam ze namens PSV/FC Eindhoven in totaal in 66 duels in actie, waarin Van de Donk 36 keer trefzeker was. Daarnaast speelde Van de Donk tot nu toe ruim veertig interlands voor het Nederlands Vrouwenelftal en was ze basisspeelster van de Nederlandse ploeg op het WK in Canada. Daarin reikte ze met Oranje tot de achtste finales, waarin Japan afgelopen woensdag te sterk bleek.

Kopparbergs/Göteborg FC
Bij de Zweedse topclub, die is opgericht in 1970 en sinds 1996 in de hoogste Zweedse vrouwenvoetbalklasse speelt, ontmoet Van de Donk haar landgenoten Loes Geurts, Lieke Martens en Manon Melis. Ook zij waren tijdens het WK actief namens Oranje. Kopparbergs/Göteborg FC won in haar bestaan nog nooit de titel, maar was al wel succesvol in de Zweedse beker. Die won het in 2011 en 2012.

PSV feliciteert Danielle met haar overstap naar Kopparbergs/Göteborg FC en bedankt haar voor haar inzet de afgelopen jaren. Veel succes in Zweden!