Shirtdetails: Bruma in rood-wit

Shirtdetails: Bruma in rood-wit
3 min

Het allereerste thuisshirt waar PSV aankomend seizoen in voetbalt was voor Armindo Tué Na Bangna. Met voetbalnaam Bruma achterop raast de Portugees komend jaar door het Philips Stadion. Bekijk hier alle details van het PSV-shirt voor aankomend seizoen.

Details
Veel supporters hadden al door dat Bruma de eerste was die het het thuisshirt voor seizoen 2019-2020 aan het grote publiek liet zien tijdens zijn officiële presentatie. Opvallende details in het tenue bevinden zich in de nek van het shirt, aan de zijkant van de broek en bij de sokken.

Frits Philips
In de nek van het shirt vind je de coördinaten ‘D 22 43’ wat een verwijzing is naar de zitplaats van oer-supporter Frits Philips. ‘Meneer Frits’ loopt als een rode draad door de geschiedenis van PSV. Als vijfjarige verricht Frits Philips (van 16 april 1905) in 1911 de aftrap bij de eerste wedstrijd van het Philips Elftal, de voorloper van het huidige PSV. Hij was de zoon van medeoprichter dr. Anton Philips en overleed in 2005 op 100-jarige leeftijd.

Tot die tijd maakte hij de rijke historie van dichtbij mee. Hij was op 31 augustus 1913 aanwezig bij de officiële oprichting en was zijn hele leven lang actief betrokken bij de club als supporter. Onder zijn medesupporters, clubmensen, bestuurders en ook in de pers gold hij als een oer-supporter, een monument van PSV. Vanuit het PSV Klankbord klonk tijdens de ontwerpfase van de shirts de wens om Frits Philips in één van de PSV-tenues te laten terugkeren. Umbro heeft dit idee omarmd en de stoel van Meneer Frits in het shirt verwerkt.

Sokken 
Een ander opvallend detail is verwerkt in de sokken. Die zijn wit met afwijkend gekleurde banen. Aan de bovenkant van de sokken is wel het PSV-rood verwerkt en diezelfde kleur is ook terug te zien aan de zijkant van de broek.

Bestel het nu
Wil jij het shirt ook hebben? Klik dan op onderstaande button om direct naar de winkelpagina van PSVFANstore te gaan. Een volwassenmaat kost € 84,99, juniormaten kosten € 74,99, Little Kids-* en Baby-versies € 59,99.

Bestel jouw PSV-shirt

*Little Kids-tenues kunnen pas volgende week geleverd worden.