Schwaab keert terug bij PSV

Artikel
Schwaab keert terug bij PSV

Daniel Schwaab (30) heeft een nieuw eenjarig contract getekend bij PSV. De verdediger heeft er voor gekozen om de aanbieding die PSV hem vorig seizoen deed, alsnog te ondertekenen. “We wilden graag nog wat extra ervaring aan de selectie toevoegen”, zegt technisch manager John de Jong. “Daniel past natuurlijk perfect in dat plaatje.”

Vuur
De Duitser liet PSV aan het einde van de vorige jaargang weten dat privéomstandigheden hem er toe noopte om terug te keren naar zijn vaderland. “Het was toen de juiste beslissing”, blikt Schwaab terug. “Maar na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV.”

Persoonlijkheid
PSV heeft Schwaab om meerdere redenen zonder twijfel weer toegevoegd aan de selectie. “Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee”, vertelt hoofdtrainer Mark van Bommel. “Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf. Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig, dus ik ben erg blij dat Daniel weer terug is.”

Mutaties
Technisch manager John de Jong geeft tot slot aan dat de terugkeer van Schwaab normaal gesproken andere mutaties in de hand werkt. “We verwachten in de komende weken afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog minder zicht op speeltijd hebben. De gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart”, aldus De Jong.