Schmidt: ‘We moeten hier lessen van leren’

Schmidt: ‘We moeten hier lessen van leren’
2 min
PSV1

Een 4-4 gelijkspel had op voorhand niemand bedacht, zeker Roger Schmidt niet. De Hoofdcoach reflecteert op een chaotische wedstrijd en blikt vooruit op de return in Kopenhagen.

Karakter
De wedstrijd was alles behalve saai. Schmidt heeft complimenten over de strijdlust van zijn ploeg, maar met een gelijkspel kan hij niet tevreden zijn: “We zaten niet goed in ons spel en hadden 45 minuten nodig om ons normale niveau te bereiken. We weten hoe goed FC Kopenhagen is, maar we zaten niet goed in ons spel. Gelukkig hebben we karakter getoond in de tweede helft. Onze reactie is heel belangrijk, en de tweede helft was vele malen beter. Al met al is 4-4 geen slecht resultaat, want we doen nog steeds mee om de prijs.”

Herpakken
“Hier moeten we lessen van leren”, vertelt Schmidt. “De eerste en tweede helft geven een totaal verschillend beeld. Het belangrijkste is dat we onze houding veranderen en scherp blijven. Als je niet goed voorbereid bent, lig je eruit. We waren niet fel genoeg, maar we gaan ons herpakken. Je moet nooit opgeven in deze situaties, ook als je achter staat . We gaan volgende week goed voetbal spelen en alles geven om te winnen. Dan gaan we verdiend door naar de volgende ronde.”

Teze
Ook voor Jordan Teze was het een bijzondere wedstrijd. Achteraf vindt hij het moeilijk om genoegen te nemen met gelijkspel. “Ze begonnen goed aan de wedstrijd, wij minder”, vertelt Teze. “In dit soort wedstrijden moeten we voor de winst gaan, maar het was hoe dan ook een knotsgek duel. Het is moeilijk om er blij mee te zijn. We kwamen goed uit de kleedkamer maar er had meer ingezeten. Dit zijn de wedstrijden waar we kunnen laten zien hoe goed we zijn. We weten dat we de volgende ronde kunnen halen, maar het was niet doorslaggevend genoeg.”