Schmidt spreekt klare taal: Wij willen de beker winnen

Schmidt spreekt klare taal: Wij willen de beker winnen
2 min

Voor PSV is De Graafschap de eerste horde richting bekerwinst. De formatie uit Doetinchem schakelde eerder dit seizoen FC Twente al uit in de KNVB Beker. Hoofdcoach Roger Schmidt weet dat het geen makkelijke opgave wordt.

Alles-of-niet-effect
“Ik houd van bekervoetbal”, vertelt Schmidt. “Het gegeven dat over één wedstrijd de winnaar een ronde verder gaat vind ik mooi en uitdagend”, vult hij aan. Dat PSV nog op drie fronten actief is, betekent voor Schmidt niet dat hij het bekertoernooi als een extraatje ziet. “Ons doel is helder: wij strijden om de winst. Die intenties zullen we iedere wedstrijd opnieuw moeten laten zien en dat begint woensdag.”

Sterke opponent
Van onderschatting is dan ook geen sprake bij de trainer. “De Graafschap heeft in de vorige ronde FC Twente verslagen. Dat bewijst dat het een sterk team is, dat ook tegen ons kan verrassen.” Het gegeven dat De Superboeren een treetje lager in de Keuken Kampioen Divisie spelen, zegt Schmidt niets: “Van verhalen en analyses weet ik dat het niet makkelijk is om in Doetinchem te spelen.”

Dezelfde selectie
Afgezien van Noni Madueke verwacht Schmidt niet dat de uitgeschakelde spelers voor Kerstmis hun rentree nog gaan maken. Wel vertelt hij dat iedereen die tegen FC Utrecht in actie kwam, fit uit de strijd is gekomen. Voor kerst speelt PSV nog drie duels, waarvan de eerste tegen De Graafschap.