Schmidt put vertrouwen uit zondag op weg naar de tweede topwedstrijd

Artikel
Schmidt put vertrouwen uit zondag op weg naar de tweede topwedstrijd

Nog geen 48 uur na de aftrap van Ajax - PSV was de perszaal op PSV Campus De Herdgang gevuld voor de vooruitblik op het thuisduel tegen AZ. Naast vooruitkijken, werd er uitgebreid stilgestaan bij de remise in de Johan Cruijff ArenA.

‘Eager’
Schmidt werd gevraagd of zijn spelers na afloop van de topper tegen Ajax niet iets te eenvoudig genoegen namen met een gelijkspel. De PSV-trainer legt deze uitspraak snel naast zich neer en neemt het op voor de selectie. “Ik heb geen twijfels. De spelers zijn enorm gretig om alles te winnen", zei hij dinsdagochtend.Tegelijkertijd legt hij uit dat de spelers bedoelden dat een gelijkspel prima was, omdat zij naar het totaalplaatje kijken, in plaats van naar de 0-2 voorsprong. De gretigheid is terug te zien in de analyse van Schmidt zelf. “Ik stel hoge doelen. De potentie komt eruit. Ik ben honderd procent overtuigd dat we beter kunnen. Dat kunnen we over een aantal weken in de thuiswedstrijd tegen Ajax al meten.”

Tandem Malen - Zahavi
Dat Eran Zahavi zijn kwaliteiten na een lastige periode tegen Ajax liet zien, deed Schmidt goed. “Het was een perfecte start van 2021 voor Eran, maar ook voor de relatie tussen Donyell en Eran. De twee doelpunten die hij maakte waren fantastisch en de afstemming tussen hen zag er goed uit.” Volgens Schmidt moet PSV voortborduren op die aanvallende momenten uit de eerste helft, want in de tweede helft kwam de ploeg er in aanvallend opzicht tegen Ajax niet altijd even goed uit, vond de trainer.

Götze afwezig, Gakpo onzeker
Dat zal PSV moeten bewerkstelligen zonder in elk geval Mario Götze. De Duitse spelmaker is er minimaal twee weken uit, wees een MRI-scan uit. Ook het meespelen van Cody Gakpo is onzeker, maar daar kon Schmidt dinsdagochtend tijdens de persconferentie nog weinig over zeggen. Op deze twee spelers na beschikt de oefenmeester over een fitte selectie in aanloop naar AZ-thuis.

Die wedstrijd zal er volgens Schmidt anders uitzien dan afgelopen zondag, want ‘elke wedstrijd is verschillend’. Wat voor de PSV-coach wel vaststaat, is dat het een lastig duel wordt. “AZ heeft een uitstekend team met veel individuele kwaliteit. Niet voor niets hebben ze pas één keer verloren. We verwachten een AZ op hun best.” Uit de kwaliteit van AZ wil Schmidt juist zijn voordeel halen: “Deze wedstrijden helpen ons te ontwikkelen als team. We hebben vertrouwen na zondag en zijn er klaar voor. Het is voor ons een nieuwe kans om als team te laten zien dat we voor de bovenste plek moeten meedraaien.”