Schaars verkent trainersvak bij PSV

Artikel
Schaars verkent trainersvak bij PSV

Stijn Schaars start komend seizoen zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van PSV. De voormalig aanvoerder van de club wordt als assistent van trainer/coach Adil Ramzi toegevoegd aan de staf van PSV onder 17.

Ondersteuning
De 36-jarige Schaars verkende afgelopen seizoen op PSV Campus De Herdgang als stagiair al of het trainersvak hem ligt. Komend jaargang wil hij zijn UEFA C en B-diploma behalen. PSV biedt hem daarvoor alle ruimte als assistent-trainer van het onder 17-team. "Het voelt heel fijn terug te zijn", aldus Schaars die zich voor twee seizoenen heeft verbonden aan PSV. "Het afgelopen seizoen heb ik al vier dagen per week mijn ervaring kunnen overdragen en bij verschillende teams mee kunnen kijken. Ik kijk er naar uit om vanaf volgend seizoen volwaardig deel uit te gaan maken van de jeugdopleiding van PSV."

Vervolgstappen
PSV zal met Schaars in gesprek blijven over mogelijke vervolgstappen in zijn trainerscarrière. De oud-prof, die meer dan vijftig wedstrijden voor PSV speelde, stond de afgelopen periode al veelvuldig op het veld bij PSV onder 13 en keek vanaf de winterstop regelmatig mee bij oudere lichtingen.

Bekijk ook