Ryan Thomas op weg naar PSV

Artikel
Ryan Thomas op weg naar PSV

PSV en PEC Zwolle hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Thomas.

De regerend landskampioen en de 23-jarige middenvelder zijn het mondeling ook eens over de persoonlijke voorwaarden van het contract. Wat nog rest is de medische keuring. Zodra de Nieuw-Zeelander de keuring met goed gevolg heeft doorstaan, tekent hij voor vier seizoenen. “Ik kijk er ontzettend naar uit om op een hoger niveau aan de slag te gaan”, aldus Thomas

Speculatie

Na onderling overleg hebben PSV, PEC Zwolle en Thomas besloten om de nog niet volledig afgeronde transfer nu al te communiceren. “PEC Zwolle speelt vanavond al in de Eredivisie tegen Heerenveen. De afwezigheid van Thomas zou leiden tot speculatie en daar is niemand bij gebaat. Dan kiezen we liever voor openheid”, legt interim technisch manager John de Jong uit.

Verbindingsspeler

De technische leiding van PSV is zeer tevreden met het jawoord van de international. “Ryan is een typische verbindingsspeler op het middenveld”, vervolgt De Jong. “We volgen hem al langere tijd. Hij is klaar voor een stap omhoog.”

Ontwikkeling

De voetballer zelf is vanzelfsprekend net zo blij. “Ik denk dat het tijd is om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, zegt Thomas. “Ik heb bij Zwolle ontzettend veel geleerd. Dat ik nu bij een topclub als PSV mag laten zien wat ik in mijn mars heb, is fantastisch. Hier was ik aan toe.”

Bekijk ook