Robin Lauwers versterkt selectie Jong PSV

Artikel
Robin Lauwers versterkt selectie Jong PSV

Robin Lauwers wordt komend seizoen toegevoegd aan de selectie van Jong PSV. De 20-jarige Belgische middenvelder komt transfervrij over en tekent een contract voor een seizoen in Eindhoven.

Willem II
Lauwers, van 18 maart 1999, is de tweede versterking voor het team dat komend seizoen getraind wordt door Peter Uneken. De aanvallend ingestelde middenvelder voetbalde een groot gedeelte van zijn jeugd bij Willem II, waar hij dit voorjaar vertrok. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de opleiding van de Tilburgse club. In die tijd speelde hij twee seizoenen in de jeugd van KVC Westerlo, in België. In de aanloop naar dit seizoen kreeg Lauwers behoorlijk wat speeltijd bij de eerste selectie, tot een officieel debuut in het eerste team kwam het echter niet.

Stage
Lauwers werkte de afgelopen weken een stage af bij Jong PSV en maakte daarin een dusdanig sterke indruk dat hij een contract voor komend seizoen afdwong. “Ik heb de kans gekregen mezelf hier te bewijzen en die wilde ik met beide handen aanpakken”, reageert hij. “Mijn doel was een contract te verdienen. Dit is een heel mooi moment. De trainers en begeleiders stonden direct voor me klaar, hielpen waar nodig en daardoor heb ik denk ik een goede basis voor komend seizoen neergelegd. Het is belangrijk om die door te trekken, een goede voorbereiding te draaien, wedstrijdritme op te doen en van daaruit hoop ik minuten in het betaald voetbal te gaan maken.”

Bekijk ook

Kijk hier PSV TV aflevering 1

Video

Top 10 Goals | Jeslynn Kuijpers

Video