Ritsu Doan officieel PSV’er

Artikel
Ritsu Doan officieel PSV’er

De transfer van Ritsu Doan naar PSV is definitief. Na het afronden van de laatste handelingen tekende de 21-jarige Japans international een contract tot medio 2024 in het Philips Stadion.

Blij
Eerder al vonden PSV en FC Groningen (Doans vorige club) elkaar in een afkoopsom voor de offensief ingestelde Japanner, die ontzettend blij is zichzelf PSV’er te kunnen noemen. “PSV is een heel grote club en doet altijd mee om de titel. Daar wil ik om spelen en als ik dat wil bereiken zal ik nog meer een teamspeler moeten worden. Alleen scoren en assists geven is hier niet meer genoeg”, aldus Doan, die deze week zijn medische keuring bij PSV met succes afrondde.

Jongste debutant in Japan
Doan begon zijn profcarrière in 2015 in eigen land bij topclub Gamba Osaka. In de hoogste nationale voetbalcompetitie, de J1 League, debuteerde hij op zijn 16e in het eerste en geldt daarmee als de jongste debutant in het Japanse profvoetbal ooit. In 2017 trok FC Groningen hem op huurbasis aan. In zijn eerste seizoen in de Eredivisie kwam Doan direct tot 29 wedstrijden waarin hij negenmaal scoorde wat hem daarna ook een definitieve transfer naar FC Groningen opleverde. Sindsdien kwam Doan nog 32 keer in actie voor FC Groningen (zes doelpunten). De 21-jarige linkspoot debuteerde in 2018 voor het Japans nationale elftal, speelde vooralsnog vijftien interlands en maakte daarin drie treffers. 

Later wordt Doan officieel gepresenteerd aan nationale en internationale pers. Hij ontvangt dan ook een shirt met rugnummer uit handen van Mister PSV, Willy van der Kuijlen.