Ricardo Rodriguez versterkt PSV

Artikel
Ricardo Rodriguez versterkt PSV

PSV heeft zich versterkt met de ervaren linkervleugelverdediger Ricardo Rodriguez. De 71-voudig international van Zwitserland zette donderdagavond zijn handtekening onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de club verbindt.

AC Milan
PSV huurt de 27-jarige Zwitser met Spaanse en Chileense roots het komende half jaar van AC Milan. De Italiaanse club nam hem in de zomer van 2017 over van VfL Wolfsburg. Rodriguez is een gelouterde speler die een brok ervaring inbrengt. In Duitsland speelde hij ruim 180 duels, namens AC Milan kwam hij bijna honderd keer in actie. Dit seizoen bleef zijn inbreng bij de Rossoneri beperkt tot vijf wedstrijden, waardoor voor PSV de mogelijkheid kwam zich te versterken met de Zwitser. Rodriguez wil graag komende zomer graag het EK spelen met Zwitserland en beseft dat ritme daarvoor noodzakelijk is.

Specialist
Met het aantrekken van Rodriguez heeft PSV de gewenste versterking voor de linksachterpositie ingevuld. Technisch manager John de Jong: “Na het vertrek van Toni Lato heeft onze selectie geen specifieke linksback meer. We hebben wel een aantal spelers die deze positie in kunnen vullen, maar versterking is gewenst. We wilden graag een specialist mét ervaring. Rodriguez voldoet volledig aan dat profiel.”

Vijfde Zwitser
Rodriguez wordt de vijfde Zwitser die de kleuren van PSV zal verdedigen. Eerder speelden Jacques Roomberg (beginjaren), Toni Allemann (1963-1964), Johann Vogel (1999-2005) en Johan Vonlanthen (2003-2005) in Eindhoven. Van hen was Vogel de succesvolste. Hij speelde in zes seizoenen ruim tweehonderd wedstrijden voor PSV. Daarna vertrok hij naar AC Milan.