Rentree | Waterman voegt veel ervaring toe aan PSV

Artikel
Rentree | Waterman voegt veel ervaring toe aan PSV

Boy Waterman begint aan zijn tweede periode bij PSV. De 38-jarige keeper keert na ruim negen jaar terug in Eindhoven. Maandagochtend zette hij zijn handtekening onder een eenjarig contract. In de middag staat hij al met de selectie op het trainingsveld. “Mijn rol in het team is duidelijk.”

Al actief vanaf 2003
Boy Waterman startte zijn carrière in het betaald voetbal in 2003 bij sc Heerenveen. In 2007 werd hij uitgeleend aan AZ, de club die hem een jaar later definitief overnam. In Nederland speelde hij daarna nog voor ADO Den Haag en De Graafschap. Na een seizoen als basisspeler bij Alemannia Aachen lijfde PSV Waterman in de zomer van 2012 in. 

Gegroeid   
De doelman verdedigde tot de zomer van 2013 29 keer het doel van PSV. Daarna vertrok hij naar Turkije. Na twee jaar Karabükspor, vijf bij APOEL Nicosia (Cyprus) en twee bij Ofi Kreta (Griekenland) speelt hij nu weer in Eindhoven. “Het is fijn om weer hier te zijn”, zegt de doelman op PSV Campus De Herdgang. “In de negen jaar die ik in het buitenland speelde ben ik als voetballer en als mens gegroeid. De ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, ga ik delen met de selectie.”

Rol
Zijn rol in het team is helder vertelt Waterman. “PSV heeft veel jonge, talentvolle spelers die aan het begin van hun carrière staan. Er komt een hoop op hen af. Ik wil en kan hen en de rest van de selectie helpen door de ervaringen uit mijn carrière te delen. Daarnaast wil ik er alles aan doen om met de selectie een hecht team te vormen.”

Verantwoordelijkheid
“Alles begint met kneiterhard trainen”, vervolgt de doelman. “De faciliteiten en omstandigheden zijn hier fantastisch. Veel beter dan in het buitenland, waar je weer heel andere dingen leert. Niet alles is er vanzelfsprekend. Je moet zelf verantwoordelijkheid leren nemen.”