Reactie Luuk de Jong | ‘Prachtig affiche’

Artikel
Reactie Luuk de Jong | ‘Prachtig affiche’

Aanvoerder Luuk de Jong keek maandagmiddag met bijzondere aandacht naar de Europa League-loting van PSV. Hij kon met FC Barcelona en Sevilla in de koker twee oud-clubs van hem treffen. En zo geschiedde: PSV ontmoet in februari de club die De Jong in 2020 de Europa League schonk. “Dit is een prachtig affiche.”

Weerzien
“Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting”, reageert de aanvoerder, die deze zomer Sevilla voor PSV verruilde. “Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Natuurlijk volg ik Sevilla nog. De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen. Februari is nog ver weg. Het gaan voor mij in ieder geval twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in.”

Eerst in Spanje
Sevilla stroomt in vanuit de UEFA Champions League. De Spanjaarden werden derde in Groep G, achter Manchester City en Borussia Dortmund. Sevilla bleef FC Kopenhagen voor in de groep. In La Liga heeft de ploeg uit het zuiden van Europa het lastig. Na dertien wedstrijd staat het zeventiende, één plaats boven de degradatiestreep. Sevilla won dit seizoen pas drie duels (alle competities).

Kansen
“Natuurlijk zijn we kansrijk”, zegt De Jong over de kansen voor PSV. “We hebben dit seizoen al meerdere topwedstrijden gewonnen. Tegen AS Monaco, Feyenoord, Arsenal en gisteren tegen Ajax kun je zien waartoe ons team in staat is. Het zal belangrijk worden om onszelf in Sevilla in een goede uitgangspositie te manoeuvreren voor de return in het Philips Stadion.” PSV speelt op 16 februari eerst in Andalusië. De beslissing valt op 23 februari 2023 in Eindhoven.