Reactie | Anwar El Ghazi kijkt al uit naar debuut

Artikel
Reactie | Anwar El Ghazi kijkt al uit naar debuut

Anwar El Ghazi (27) is PSV’er. Dinsdag meldde Directeur Voetbalzaken John de Jong dat de aanvaller definitief voor de club gekozen heeft en een dag later zette El Ghazi zelf zijn handtekening onder een PSV-contract. “Ik werd direct enthousiast van PSV.”

Enthousiasme van PSV  
De uit Barendrecht afkomstige El Ghazi doorloopt de jeugdopleidingen van BVV Barendrecht, Feyenoord, Spartaan’20 en Sparta voordat hij terechtkomt bij Ajax. Daar debuteert hij in het eerste en groeit hij uit tot basisspeler. PSV wordt de tweede Nederlandse Eredivisieclub waarvoor hij speelt. “Ik ben ontzettend blij dat ik hier ga spelen”, reageert El Ghazi op zijn overstap naar PSV. “De lach die ik vandaag op mijn gezicht heb, zegt alles. Vanaf het moment dat ik hoorde dat PSV geïnteresseerd in me was, was ik enthousiast. Ik beeldde me direct in hoe het zou zijn om hier in Eindhoven te spelen en het gevoel dat ik daarvan kreeg, was goed. De club sprak daarnaast uit ontzettend veel vertrouwen te hebben in mijn kwaliteiten.”

Impact in Birmingham
El Ghazi verdient bij Ajax een transfer naar LOSC Lille en maakt in een huurperiode bij Aston Villa, een seizoen later, grote indruk in het Championship. Mede dankzij El Ghazi promoveert de ploeg uit Birmingham waar ook Luc Nilis speelde, naar de Premier League. Na twee sterke seizoenen op het hoogste niveau (El Ghazi scoort 14 doelpunten in 62 competitiewedstrijden) wordt hij verhuurd aan Everton. Voor het Nederlands elftal komt de aanvaller tussentijds twee keer in actie.

Topprof  
“Uit de gesprekken met trainer Ruud van Nistelrooij en John de Jong (Directeur Voetbalzaken, red.) blijkt dat zij het heel erg in mij zien zitten”, vervolgt de aanvaller, die woensdagavond op de tribune zit bij de Eredivisiewedstrijd tegen FC Volendam. “We hebben dezelfde doelen voor ogen en ik denk dat ik van waarde kan zijn voor dit team. Ik ben hier om consistenter te worden, doelpunten te maken, assists te leveren en om te vechten voor het kampioenschap. De trainer heeft aangegeven graag met mij aan de slag te gaan om dat voor elkaar te krijgen. Ik doe er al heel mijn carrière dag in dag uit alles aan om te presteren en dat mag iedereen ook hier weer van mij verwachten.”