'PSV'ers winnen voor Manager Perszaken'

'PSV'ers winnen voor Manager Perszaken'
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Spelers leven mee met Slegers
Het was een prachtig gebaar van Noni Madueke nadat hij PSV op een 2-0 voorsprong zette. Met zijn doelpuntenviering stak hij Manager Perszaken Thijs Slegers, die met acute leukemie kampt, een hart onder de riem. Na afloop kwam de talentvolle Engelsman nog even terug op zijn steunbetuiging: “Thijs is onderdeel van onze familie. We missen hem nu al en zijn eraan gewend dat hij er altijd bij is.” Eran Zahavi sloot zich aan bij Madueke: “We wensen hem en zijn familie al het beste en veel beterschap. We zullen hem op iedere mogelijke manier ondersteunen."

Rust en complimenten
Philipp Max, Donyell Malen en Mo Ihattaren speelden allen een helft mee tegen ADO Den haag. Reden hierachter is dat het drietal rust kreeg, in verband met het drukke programma. “Philipp gaf aan dat hij vermoeid was”, vertelde Roger Schmidt tijdens de persconferentie. Mauro Júnior en Ryan Thomas konden rekenen op complimenten van de trainer, naar aanleiding van hun multi-inzetbaarheid. Schmidt gaf aan dat de twee van origine middenvelders enorm betrouwbaar zijn en hun taken altijd uitvoeren. “Als je het spel begrijpt, is het niet zo moeilijk om van positie te wisselen”, zijn de lovende woorden van Schmidt over de gelegenheidsbacks.

Schmidt toont onbegrip
De hoofdcoach had tevens zijn bedenkingen bij de handelswijze van de KNVB, schrijft Voetbal International. Even was er sprake van een eventuele uitstelling van het Eredivisie-duel, vanwege de vele Coronabesmettingen in de PSV-selectie, in combinatie met het drukke speelschema. Na afloop van het duel tegen ADO Den Haag vertelde de oefenmeester dat hij niet begrijpt waarom zijn ploeg zondagochtend 11:30 pas te horen kreeg dat ze moesten spelen tegen de Hagenezen. “Als je dan niet begrijpt dat dit een moeilijke situatie is, dan snap je er niks van. Waarom moet ik zeventien uur wachten voordat ik hoor of we moeten voetballen? Dan ben je als bond onwetend en dat kan ik niet accepteren”, aldus een geërgerde Schmidt.

PAOK wint moeizaam
De tegenstander van PSV in de Europa League komende donderdag, PAOK Saloniki, won dit weekend in extremis. De uitwedstrijd tegen nummer 12 Panetolikos werd weliswaar met 1-3 gewonnen, de doelpunten vielen voor de Griekse opponent van PSV in minuut 88 en 90+5. PAOK Saloniki staat na zes gespeelde wedstrijden op een vierde plek in de eigen competitie.

Ledezma trots op debuut
Het maakte me niet uit wat mijn taak was, ik was al heel blij dat ik op het veld stond”, aldus de glimlachende debutant Richard Ledezma na afloop van de wedstrijd. De jonge Amerikaan maakte in de tweede helft voor het eerst zijn opwachting in een officieel duel van PSV. Dat hij zijn eerste assist meteen op zijn naam heeft, maakt hem extra trots. “Wat een goal van Ryan, maar ik ben blij dat ik een assist heb gegeven”, aldus de groeibriljant van Jong PSV.