PSV’ers fit uit interlandperiode voor duel met Heerenveen

Artikel
PSV’ers fit uit interlandperiode voor duel met Heerenveen

PSV heeft de afgelopen dagen met een fitte selectie toegewerkt naar het duel met sc Heerenveen van zaterdagavond. Alle spelers die de afgelopen periode vertrokken voor interlandvoetbal, zijn fit teruggekeerd. Dat zei Mark van Bommel vrijdagmiddag op de persconferentie.

Pijntjes
Hirving Lozano meldde zich met een lichte blessure af voor de oefenwedstrijden die zijn land speelde, maar is er tegen Heerenveen weer bij. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn. De aanvaller speelde met Oranje niet tegen Duitsland vanwege een lichte blessure. Denzel Dumfries kreeg in het duel met Frankrijk de nodige tackles te verduren. “Denzel is fit, net als de rest van de jongens, behalve Ryan Thomas”, aldus Van Bommel.

Lammers

Voor Sam Lammers is het niet zomaar een wedstrijd zaterdagavond. De spits wordt momenteel door PSV verhuurd aan Heerenveen. Van Bommel: “Sam ontwikkelt zich heel goed. Ik ken hem natuurlijk al een tijdje van PSV O17 en PSV O19. Je ziet zelden dat een jongen zuiver tweebenig is, dat is hij. We houden hem goed in de gaten. Hij heeft veel voorwaarden die je als spits moet hebben. Wij hebben mensen binnen de club die hem heel vaak in actie zien, zoals dat ook bij andere verhuurde spelers zo is. Hij is een spits met heel veel potentie.”

Heerenveen
Tegenstander Heerenveen staat negende in de Eredivisie. “Ik vind het een goed voetballende ploeg die op een bepaalde manier druk kan zetten op onze verdediging. Zij wisselen veel van positie. Die kwaliteit hebben ze ook in hun spelersmateriaal. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Ze hebben een aantal keer ongelukkig punten verloren. In bijna iedere wedstrijd voetballen ze goed mee. Ik denk dat Heerenveen een ploeg is die heel veel weerstand kan geven. Het wordt een moeilijke wedstrijd.”