PSV wint ruim bij start oefencampagne

PSV is de voorbereiding begonnen met een zege op RWD Molenbeek. Het oefenduel met de Belgische tweedeklasser werd gewonnen met 6-2.

Doelpuntrijke openingsfase
Op PSV Campus De Herdgang kende de wedstrijd een doelpuntrijke openingsfase. Na een dikke tien minuten spelen stond het al 2-2. De Belgen kwamen in de 4e minuut op voorsprong en moesten vervolgens treffers van Yorbe Vertessen en Eran Zahavi toestaan. Bij de gelijkmaker was Noni Madueke de aangever, de 2-1 werd opgezet door Philipp Max. Nadat Molenbeek weer langszij was gekomen, daalde er wat rust over het veld neer. PSV nam voor rust nog de leiding, dankzij uitblinker Madueke. De Engelse aanvaller bleef koel vanaf de stip: 3-2.

Uitlopen
Met acht nieuwe namen in het elftal liep PSV na rust verder weg bij de Belgen. Invaller Jeremy Antonisse tekende met een streep voor de 4-2, waarna Zahavi op aangeven van Pablo Rosario voor de 5-2 zorgde. Het voorbereidende werk van Ihattaren – één van de acht invallers – mocht er daarbij zijn. Het slotakkoord van de tweede helft was net als voor rust voor Madueke. Ditmaal werkte hij een rebound binnen: 6-2.