PSV wint met miniem verschil van AZ: 1-0

PSV heeft het eerste thuisduel in de Eredivisie met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. AZ werd dankzij een treffer van Héctor Moreno met 1-0 aan de kant gezet. PSV heeft nu na twee wedstrijden zes punten in de Eredivisie en gaat samen met Feyenoord, Excelsior, ADO Den Haag aan kop in de competitie.

PSV dominant zonder grote kansen
Na een weinig spectaculair eerste kwartier van beide kanten nam PSV het duel stevig in handen. De ploeg zette AZ onder druk, probeerde de bal snel te veroveren, waardoor de Alkmaarders zich genoodzaakt zagen zich terug te trekken. Kansen leverde dat spel niet altijd op. Het ontbrak PSV voor rust te vaak aan creativiteit om een opening in de hechte AZ-defensie te creëren. De keren dat dat wel lukte, was PSV ook direct gevaarlijk. Luuk de Jong was bijvoorbeeld dichtbij met het hoofd, maar stuitte op doelman Sergio Rochet en ook Davy Pröpper had een aardige kans. Hij schoot vanuit een lastige hoek voorlangs. De grootste kans was echter voor AZ. Na een razendsnelle counter kon Alireza Jahanbakhsh uithalen, maar in plaats van het doel vond hij het zijnet.

De Jong was in de eerste helft een aantal keer dichtbij een treffer De Jong was in de eerste helft een aantal keer dichtbij een treffer

Moreno matchwinnaar
Direct na rust zette PSV AZ opnieuw vast en dit keer wel met het gewenste resultaat. Nadat eerst invaller Luciano Narsingh door Rochet van een doelpunt werd afgehouden, was er voor de doelman geen houden meer aan toen Héctor Moreno de daar op volgende hoekschop binnen knikte: 1-0. Na rust was PSV sowieso meer in staat kansen te creëren. Zo kreeg bijvoorbeeld Jorrit Hendrix een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De middenvelder profiteerde van een actie van Narsingh, die de bal op het hoofd van Hendrix legde, maar zag hoe de middenvelder enigszins gehinderd over kopte. Diezelfde Hendrix bood een kwartier voor tijd De Jong de kans de wedstrijd te beslissen, maar die wist de aanvoerder niet te verzilveren. Ook daarna nog had PSV kansen het duel te beslissen. Het bleef echter bij 1-0.