PSV wint met klein verschil van N.E.C.: 2-1

PSV heeft in de Eredivisie een minieme zege op N.E.C. geboekt. In het Philips Stadion werd het door doelpunten van Luuk de Jong en Jürgen Locadia 2-1. Christian Santos maakte de enige Nijmeegse treffer. Door de nipte zege haakt PSV aan bij de top van de ranglijst.

Wijzigingen
Cocu wijzigde zijn team tegen N.E.C. op een aantal posities. Zo bleef onder meer Brenet aan de kant in plaats van Poulsen en hadden Schaars en Locadia net als afgelopen dinsdag tegen SC Cambuur een basisplaats. Met hen had PSV het lastig tegen N.E.C., dat in de persoon van Limbombe al na vier minuten een grote kans kreeg. De aanvaller van de bezoekers omspeelde Zoet tot tweemaal toe, maar wist de bal niet in het doel te werken.

PSV had het in de beginfase lastig met een vroeg drukzettend N.E.C. | © Pics United PSV had het in de beginfase lastig met een vroeg drukzettend N.E.C. | © Pics United

Marcel Ritzmaier
De opvallendste speler van de Nijmegenaren was uitgerekend Ritzmaier. De PSV-huurling liet zich eerst zien door Poulsen uit te spelen en Zoet te testen, maar even later ook door een bikkelharde overtreding op Luuk de Jong te maken, die door scheidsrechter Makkelie slechts bestraft werd met geel. Na die charge sukkelde De Jong licht geblesseerd over het veld. De aanvoerder was desondanks fit genoeg om PSV op voorsprong te tikken. In de 38e minuut belandde de bal via de vingertoppen van N.E.C.-keeper Halldórsson voor de voeten van De Jong die simpel afwerkte: 1-0.

Jürgen Locadia en Jeroen Zoet helpen PSV aan zege
Na rust bleek De Jong toch te aangeslagen om door te spelen. Met zijn vervanger Lestienne ging het niet veel beter bij PSV. De ploeg creëerde evenals voor rust weinig en zag N.E.C. na dik een uur niet onverdiend langszij komen. Limbombe werd in de zestien gevloerd door Arias, waarna Santos de door Makkelie gegeven strafschop benutte: 1-1. PSV moest daarom weer aan de bak, maar opnieuw verliep het aanvalsspel moeizaam. Locadia zorgde echter voor opluchting in het Philips Stadion. De aanvaller kopte in de 76e minuut een hoekschop van Lestienne vallend in de verre hoek en tekende zo voor de 2-1. Jeroen Zoet was aan de andere zijde de held door een ziedend schot van Ritzmaier uit de hoek te ranselen. Die redding bracht PSV uiteindelijk de zege. Een belangrijke, want volgende week wacht de topper tegen Ajax.

De beide doelpuntenmakers van PSV van deze avond | © Pics United De beide doelpuntenmakers van PSV van deze avond | © Pics United