PSV wint knotsgek duel van De Graafschap: 3-6

PSV heeft aan een knotsgek duel bij De Graafschap de volle buit overgehouden. 45 minuten lang leek PSV een gewonnen en simpele wedstrjid te spelen, maar halverwege de tweede helft stond het ondanks een eerdere 0-3 voorsprong gelijk. In de slotfase trok PSV uiteindelijk toch aan het langste eind en liep het zelfs uit tot 3-6.

PSV schiet uit de startblokken
In de eerste helft liet PSV zien dat er weinig voor De Graafschap te halen was. De ploeg van Cocu oogde gretig en die uitstraling resulteerde al na drie minuten in de openingstreffer. Na wegglijden van zijn broertje Robin, vond Pröpper zichzelf vrij voor doelman Jurjus waarna hij diagonaal de 0-1 binnenschoot. Andrés Guardado zette PSV vervolgens in de 19e minuut op 0-2. De Mexicaan mocht voor een vrije trap aanleggen en schoot deze op prachtige wijze binnen. Pröpper maakte er niet veel later zelfs 0-3 van, waarna het een makkelijke avond voor PSV leek te worden.

Davy Pröpper scoorde twee keer voor rust | © Pics United Davy Pröpper scoorde twee keer voor rust | © Pics United

Wedstrijd kantelt
Binnen een paar minuten kantelde het duel echter. Vlak voor rust zag scheidsrechter Nijhuis een overtreding van Driver op Guardado over het hoofd, waarna diezelfde Driver voor de 1-3 tekende. Vijf minuten na rust was de spanning helemaal terug. Middenvelder Bannink van De Graafschap reageerde attent op een voorzet Kabasele door bij de tweede paal de 2-3 binnen te koppen. 25 minuten voor het einde van de wedstrijd stond het zelfs helemaal gelijk, ditmaal door een treffer van Kabasele.

PSV toch naar ruime zege
PSV wankelde op dat moment, maar een doelpunt van Luuk de Jong zorgde voor opluchting. De aanvoerder was vier minuten na de gelijkmaker trefzeker door aan te nemen en uit de draai de 3-4 binnen te schieten. Enkele tellen daarna was het bijna weer gelijk, maar uit een ongekende scrimmage wist de thuisploeg het doel niet te vinden. Uiteindelijk bracht Narsingh rust door in de 83e minuut de 3-5 binnen te schuiven. Pereiro maakte er in de slotfase nog 3-6 van.

Jürgen Locadia had het vizier niet op scherp in Doetinchem | © Pics United Jürgen Locadia had het vizier niet op scherp in Doetinchem | © Pics United