PSV wint in oefenduel ruim van Vitesse

PSV heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Vitesse met 5-0 gewonnen. De wedstrijd vond op last van de autoriteiten plaats achter gesloten deuren.

PSV sterker na redding Zoet
De wedstrijd tussen Vitesse en PSV begon zo rond het middaguur en kende bij rust een stand van 0-2 in het voordeel van de ploeg van Mark van Bommel. De hoofdcoach zag PSV, na een rustig eerste half uur in de 30e minuut ontsnappen aan een achterstand. Oud-PSV’er Tim Matavz kreeg een grote kans, maar stuitte op doelman Jeroen Zoet die PSV op knappe wijze voor een achterstand behoedde. Daarna nam PSV het heft stevig in handen en kwam het via Aziz Behich en Gastón Pereiro tot twee grote kansen.

Romero op schot
Waar zij nog misten, nam de ploeg in de 37e alsnog de leiding na een hoekschop. Trent Sainsbury was in de Vitesse-zestien het meest attent en tekende voor de 0-1. Op slag van rust verdubbelde Cody Gakpo de score na een mooie PSV-aanval: 0-2. Na rust liep PSV alleen maar verder uit. Voor een groot gedeelte kwam dat door de halverwege in het veld gekomen Maximiliano Romero. De Argentijnse spits, die al een jaar achtervolgd wordt door blessurepech nam de 0-3 en 0-5 voor zijn rekening. Tussendoor tikte Mohamed Ihattaren (eveneens ingevallen) voor de 0-4.