PSV wijzigt begeleidingsstaf

PSV wijzigt begeleidingsstaf
2 min

De medische staf van PSV staat vanaf deze zomer onder leiding van drs. Gust van Montfort. Dat is de uitkomst van intensief overleg tussen de clubleiding en medisch partner St. Anna Topsupport. De huidige medisch manager Wart van Zoest blijft aan PSV verbonden als clubarts.

Van Montfort is sinds januari 2005 in diverse functies betrokken bij de medische afdeling van PSV. In zijn nieuwe rol als hoofd medische staf zal hij de dagelijkse aansturing bij de A-selectie voor zijn rekening nemen. Tevens draagt hij de eindverantwoordelijkheid voor de medische zorg bij de PSV Academy, waar sportarts Suzanne Huurman de dagelijkse leiding heeft. Van Zoest blijft als orthopeed nauw betrokken bij de medische staf van de A-selectie en zal PSV in de internationale medische wereld blijven vertegenwoordigen.

René Dannenburg, Elseline Lefeber en Rob van Hunnik zijn komend seizoen de fysiotherapeuten van de A-selectie. Dannenburg werkt sinds afgelopen winter voor PSV. Lefeber sloot gedurende de tweede seizoenshelft op interim-basis aan en is nu definitief aangesteld. Van Hunnik schuift door vanuit de PSV Academy, waar hij bij PSV onder-19 actief was. Fysiotherapeut Leon Peters vertrekt uit de medische staf van de A-selectie. Hij keert na twee seizoenen terug naar de PSV Academy.

Fysieke trainer Egid Kiesouw vertrekt bij de performance staff van PSV. Het technisch management dankt Kiesouw voor zijn inzet in de voorbije jaren. Kiesouw was sinds 2010 actief voor PSV en was als fysiek trainer verantwoordelijk voor de fitheid van de spelers. In die rol was hij betrokken bij drie landskampioenschappen.