PSV Vrouwen verslaat Heerenveen in eerste competitieduel

Vrouwen

PSV Vrouwen is erin geslaagd om de eerste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op bezoek bij SC Heerenveen wist de formatie van trainer Sander Luiten met 2-1 te winnen door doelpunten van Joëlle Smits en Aniek Nouwen. Bij PSV maakte Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg, Melanie Bross, Kyah Simon, Amy Harrison en invalster Anika Rodriguez vandaag hun officiële debuut. Het was ook een bijzondere wedstrijd voor Jeslynn Kuijpers, want de aanvalster speelde vandaag haar 200e wedstrijd voor PSV.

Discutabele tegengoal
PSV Vrouwen begon wat onrustig aan het duel met SC Heerenveen. De thuisploeg nam het initiatief in de beginfase en mocht zelfs de debuterende Van Veenendaal testen met een aantal schoten. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Sander Luiten beter in de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen wist Smits via een intikker de score te openen. Op slag van rust kwamen de Friezen tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Er was enige twijfel of de bal de doellijn had gepasseerd, maar arbiter Brinkkemper, wees op aangeven van haar assistent, naar de middenstip.

Betere tweede helft
Na rust kwam PSV sterker uit de startblokken. Zo slalomde Naomi Pattiwael langs een aantal Heerenveen-verdedigers alleen vergat ze overzicht te houden. Even later was het wel raak voor PSV. Aniek Nouwen mocht vogelvrij inkoppen vanuit een vrije trap vanaf rechts: 1-2. PSV behield het initiatief in de tweede helft, maar kon de wedstrijd niet op slot gooien. Heerenveen kon in de slotfase ook geen vuist maken en kon PSV gemakkelijk standhouden. De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen.