PSV Vrouwen verslaat FC Twente en grijpt CL-ticket

Vrouwen

Voor de tweede keer in het Phillips Stadion, maar voor het eerst met de ondersteuning van supporters, wist PSV Vrouwen zondagmiddag de kersverse kampioen FC Twente te verslaan met 2-1. Door de overwinning van de formatie van trainer Rick de Rooij is de ploeg volgend seizoen wederom actief in de UEFA Women's Champions League.

Door het publiek gesteund
Het publiek stond er gelijk achter in de eerste minuten. Daar was ook alle aanleiding voor, want PSV nam het initiatief met meerdere gevaarlijke aanvallen. De eerste goal zat er dan ook aan te komen toen Joƫlle Smits in de 10e minuut de keeper van FC Twente via een kopbal passeerde. De duels werden gewonnen, het balbezit zelden verspeeld en de dames bleven hoog op het veld druk zetten. Toch wist FC Twente negen minuten later op gelijke hoogte te komen. Met haar acties in de diepte werd Smits nog een aantal keer gevaarlijk. Ondanks dat gingen de dames met 1-1 de kleedkamer in voor de rust.

Struikelpartij
Met de zon er vol op, was in de tweede helft ook het tempo uit de wedstrijd. De eerste grote kans ontstond pas in de 65e minuut en was voor de bezoekers. Sari van Veenendaal greep echter geweldig in en tikte de bal over. In de 73e minuut maakte PSV dankbaar gebruik van een struikelpartij aan de kant van FC Twente. Kayleigh van Dooren stond op dat moment alleen voor de goal en kon een voorzet tot goal promoveren. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor de PSV Vrouwen als tweede eindigt in de competitie. Volgende week zaterdag speelt PSV Vrouwen de KNVB Beker Finale tegen ADO Den Haag in Almere en kunnen ze het eerste zilverwerk ooit winnen.