PSV Vrouwen schrijft historie met bekerwinst

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft de eerste prijs in de historie veroverd. In Almere werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen in een spannende finale.

Van Veenendal en Smits maken het verschil
Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel en zo duurde het ook even voordat de eerste kans viel te noteren. Aniek Nouwen nam voor het eerst het initiatief door het van afstand te proberen, maar haar schot miste richting. Gek genoeg was het daarna ADO Den Haag dat langzaam de overhand kreeg. Dat leverde een aantal hachelijke momenten op en de Hagenezen kregen zelfs dé mogelijkheid om de voorsprong te pakken. Na hands van Levels ging de bal op de stip. Echter stond Sari van Veenendaal haar vrouwtje en pakte ze overtuigend de strafschop. Dit gaf de vrouwen van PSV vertrouwen en ze groeiden beter in de wedstrijd. Ze kwamen dichter en dichter bij het doel en het eerste moment dat er echt een poging werd gedaan tot scoren, was het direct raak. Een goede voorzet van Pattiwael werd uitstekend binnengekopt door topscorer Smits; 0-1!

In de tweede helft hield Van Veenendaal PSV Vrouwen wederom op de been met een aantal knappe reddingen. Ook de ploeg van Rick de Rooij was nog dicht bij een treffer, maar Smits wist een grote kans niet te verzilveren. In het restant van de wedstrijd speelde PSV het goed uit en verdedigde het de voorsprong. Na maar liefst vijf minuten blessuretijd mocht PSV Vrouwen zich dan kronen tot bekerwinnaar. De eerste prijs in de historie van het vrouwenvoetbal bij PSV.