PSV Vrouwen komend seizoen in Women’s Champions League

PSV Vrouwen komend seizoen in Women’s Champions League
2 min

De KNVB heeft besloten om het startbewijs voor de Women’s UEFA Champions League aan PSV Vrouwen toe te kennen. De bond besloot vandaag tot beëindiging van de Eredivisie Vrouwen vanwege de door de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

Koploper in reguliere competitie
Volgens de KNVB is het uitroepen van PSV Vrouwen tot deelnemer aan de Women’s Champions League een logische beslissing nadat het kabinet eerder deze week aangaf dat er geen betaald voetbal tot 1 september plaats mag vinden. De Eredivisie Vrouwen wordt in een regulier seizoen geëindigd met een kampioenspoule waarin de vergaarde punten uit de reguliere competitie worden gehalveerd. In die competitie is PSV Vrouwen vanaf de eerste speeldag koploper. De ploeg van coach Sander Luiten heeft een ongeslagen status en staat met nog twee duels te spelen respectievelijk zeven en negen punten voor op nummer twee Ajax en nummer drie FC Twente. “We hadden in sportief opzicht de competitie natuurlijk graag willen uitspelen maar het besluit om de competitie vroegtijdig te beëindigen in de huidige situatie is logisch”, reageert Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers van PSV. “Het belang van de nationale gezondheid staat nu boven alles.”

‘Plaatsing waard’  
“Dat het niet mogelijk is om het tot op heden succesvolle seizoen uit te spelen, doet geen afbreuk aan de prestaties die onze speelsters en staf dit seizoen hebben neergezet”, vervolgt Doreleijers. “Hoewel we het graag hadden bevestigd in de kampioenspoule, zijn we trots op de erkenning van de KNVB. We hebben dit seizoen bewezen dat we in de reguliere competitie het sterkste team zijn en de plaatsing voor de Women’s UEFA Champions League waard zijn.”