PSV Vrouwen haalt Sari van Veenendaal naar Nederland

PSV Vrouwen haalt Sari van Veenendaal naar Nederland
2 min

PSV Vrouwen heeft een belangrijke slag geslagen. Sari van Veenendaal, aanvoerder van de OranjeLeeuwinnen speelt met ingang van komend seizoen voor PSV. De keepster maakt een transfervrije overstap naar Eindhoven waar ze een contract voor één seizoen heeft getekend.

Absolute topkeepster
Sari van Veenendaal geldt als één van de beste keepsters ter wereld. De 30-jarige geboren Nieuwegeinse werd door de FIFA in 2019 onderscheiden met die titel, mede op basis van haar uitmuntende prestaties met Oranje. Op het WK reikte ze met Nederland tot de finale en werd ze verkozen tot beste keepster van het toernooi. In haar imposante loopbaan werd Van Veenendaal al Europees kampioen met Oranje, meervoudig landskampioen in Nederland en Engeland en meervoudig bekerwinnaar in Nederland, Engeland en Spanje. 

Bewuste keuze
“Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen”, zegt de voormalig speelster van Arsenal en Atlético Madrid, die de Spaanse hoofdstad achter zich laat voor Eindhoven. “PSV is een club die de afgelopen jaren telkens voorwaartse stappen is blijven maken in haar ontwikkeling en heeft sportieve ambities die mij persoonlijk aanspreken. Als je ziet op welke manier speelsters Snoeijs, Nouwen en Smits bij Oranje zijn aangehaakt, dan zegt dat iets over het niveau bij PSV. Ik wil het talentvolle team wat er al staat helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden”, aldus het Oranje-boegbeeld.

Compliment voor PSV en Eredivisie Vrouwen
“We zijn heel blij dat Sari bij ons komt voetballen. De keuze van Sari voor PSV is een bevestiging dat de randvoorwaarden voor het vrouwenvoetbal binnen de club optimaal worden ingevuld”, reageert Sandra Doreleijers. De Manager Vrouwenvoetbal had een flink aandeel in de totstandkoming van de transfer en is trots dat het PSV is gelukt om Van Veenendaal definitief terug naar Nederland te halen. “Het is een compliment voor PSV en zeker ook de Eredivisie Vrouwen dat een speelster van dit kaliber bewust kiest voor onze competitie. Sari ziet perspectief om zichzelf hier te ontwikkelen en te presteren.”