PSV verliest voor het eerst in Almelo: 2-1

PSV is voor de derde maal dit seizoen tegen puntverlies aangelopen. Heracles Almelo was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu. Het is voor PSV de eerste nederlaag dit seizoen en de eerste verliespartij in Almelo in de clubhistorie.

Sterke start helpt PSV niet
PSV startte nog uitstekend aan de wedstrijd. Al na twee minuten had Luuk de Jong het Heracles-doel al gevonden. Lestienne bediende de aanvoerder, die op zijn beurt de uit zijn doel gekomen Bram Castro met het hoofd verschalkte: 0-1. PSV weigerde daarna echter echt door te drukken. De ploeg kreeg kleine kansjes, maar werd op felheid afgetroefd door de thuisploeg, die zelf overigens vooral van afstand gevaarlijk was. Niet heel verrassend dat Heracles dan ook op die wijze langszij kwam. In de 39e minuut bleef de bal rond het strafschopgebied hangen, waarna Mark-Jan Fledderus met een uithaal voor de gelijkmaker zorgde. Daar putte de thuisploeg zoveel kracht uit dat het op slag van rust nog een stukje erger werd voor PSV. Bruns mocht vogelvrij uithalen van de PSV-defensie waarna het ineens 2-1 stond.

PSV kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Luuk de Jong | © Pics United PSV kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Luuk de Jong | © Pics United

Weinig stootkracht leidt tot eerste seizoensnederlaag
Direct na rust had Adam Maher PSV op gelijke hoogte moeten zetten. De middenvelder had een vrije schietkans op nauwelijks tien meter van het doel van Castro, maar schoot de bal wat gehaast naast. Waar daarna een aanvalsgolf van PSV verwacht werd, bleef die uit. De ploeg had weliswaar veelvuldig de bal, maar slaagde er niet in daar doelrijpe kansen mee te creëren. Pas in de tachtigste minuut volgde een volgende. Héctor Moreno mocht op aangeven van de ingevallen Gastón Periero vrij inkoppen, maar vond de goed op de lijn staande Castro. PSV pompte daarna de ballen in de richting van de voorhoede, maar dwong eigenlijk nooit de gelijkmaker af en daardoor ziet het Heracles Almelo op de ranglijst uitlopen.

Vlak voor rust kreeg PSV de spreekwoordelijke deksel op de neus | © Pics United Vlak voor rust kreeg PSV de spreekwoordelijke deksel op de neus | © Pics United