PSV verliest van Eintracht Frankfurt

Voor het eerst deze voorbereiding heeft PSV verloren. In Eindhoven was Bundesligaclub Eintracht Frankfurt met 2-1 te sterk.

Leeg decor
De vijfde wedstrijd van de voorbereiding was een wat vreemde. In een nagenoeg verlaten Philips Stadion was het geschreeuw van de spelers en de coaching van alle stafleden vrijwel constant te horen. Zij zagen dat er voor rust niet al te veel opvallends op het veld gebeurde. Kansen waren op de vingers van één hand te tellen. De grootste was nog voor de bezoekers, die halverwege de eerste helft de lat troffen. Grootste tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Denzel Dumfries, vijf minuten voor rust. De verdediger botste met een Duitse opponent en kon de wedstrijd niet uitspelen.

Drie treffers
Met zijn vervanger Timo Baumgartl en later ook Jorrit Hendrix in de ploeg keek PSV in de tweede helft al snel tegen een achterstand aan. Na een minuut of tien poeierde Kamada de Duitsers op voorsprong. Een prachtige individuele actie van Cody Gakpo leidde de gelijkmaker in. De Eindhovenaar slalomde door de defensie van Eintracht Frankfurt en schoot via de keeper van de bezoekers raak: 1-1. Hinteregger zette Frankfurt uit een vrije trap echter al snel weer op voorsprong: 1-2. Dat bleek later ook de eindstand.