PSV verliest duel om Supercup na penalty's

3 min

PSV heeft het duel om de Johan Cruijff Schaal na strafschoppen verloren. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. In de strafschoppenserie schoten de Rotterdam er ééntje meer raak.

De officiële aftrap van het nieuwe seizoen begon met een korte onderbreking, nadat Feyenoord-supporters vuurwerk het veld op gooiden. Nam die onderbreking nam PSV al snel het heft in handen. Het resulteerde in een mogelijkheid voor De Jong, die zijn kopbal door Feyenoord-doelman Bijlow uit de kruising geplukt zag worden. Feyenoord stelde daar niet veel tegenover. Na 23 minuten opnieuw een mogelijkheid voor PSV. Ditmaal was Pereiro de aangever en Malen kopte de bal een half metertje naast. De beste kans was in de 36e minuut voor Schwaab. Een vrije trap van Pereiro werd door De Jong voor het doel gekopt en Schwaab probeerde het met een volley. Die lukte niet helemaal, waardoor Bijlow de bal makkelijk kon pakken. De eerste en enige mogelijkheid voor Feyenoord was er vlak voor rust. Larsson ontfutselde Dumfries de bal, gaf voor maar Van Persie kwam net te kort om de bal op doel te werken. Zoet had dan ook in die hele eerste helft geen enkele keer in hoeven te grijpen. In de laatste fase voor rust waren er nog twee kleine kansjes voor PSV, maar uiteindelijk zochten beide teams met een 0-0 gelijke stand de kleedkamers op.

De tweede helft werd een meer open wedstrijd, Feyenoord kroop langzaam wat uit de schulp maar tot grote mogelijkheden kwam het aanvankelijk nog niet. In de 51e minuut leek PSV op voorsprong te komen, maar de treffer van De Jong werd afgekeurd en ook de VAR besliste niet anders. Niet veel later was daar de entree van Lozano, uiteraard onder groot applaus. PSV pakte vrijwel direct het initiatief weer in de wedstrijd. Met een prachtige pass zette Hendrix Lozano vrij voor de keeper, maar Bijlow greep weer uitstekend in. De grootste en feitelijk enige echte kans van Feyenoord was voor Vilhena, die alleen op Zoet af kon gaan. Maar Zoet bracht knap redding. En zo stevende het duel af op strafschoppen. Voor het eerst volgens de ABBA-principe, wat wel tot de nodige verwarring leidde. Angeliño had de winnende op zijn schoen, maar schoot over. Feyenoord maakte daar dankbaar gebruik van en won uiteindelijk met 5-6. En de Johan Cruijff Schaal ging mee naar Rotterdam.