PSV verlengt met Joël Piroe

Artikel
PSV verlengt met Joël Piroe

Joël Piroe heeft zijn toekomst verbonden aan PSV. De 19-jarige aanvaller tekende dinsdagavond een nieuw contract waardoor hij tot 2022 bij PSV onder contract staat. Het vorige contract van Piroe zou deze zomer aflopen.

Familie en vrienden
De aanvaller zette zijn handtekening onder toeziend oog van een groep vrienden en vele familieleden. “Ik vind dat zij moeten meegenieten van dit bijzondere moment”, legde Piroe voor de camera van PSV TV uit. “Zij hebben mij al die tijd gesteund en met hen, zowel mijn vrienden als mijn familie, heb ik gesproken over mijn toekomst. Daardoor heb ik deze keuze weloverwogen kunnen maken.”

Meetrainen met A-selectie   
Joël Piroe, die het door PSV uitgestippelde pad verkoos boven aanbiedingen van gerenommeerde clubs uit het buitenland, traint al langere tijd mee met de A-selectie van hoofdcoach Mark van Bommel. Afgelopen zomer debuteerde de aanvaller op het trainingskamp van de hoofdmacht en ook deze winter was hij met de selectie mee op trainingskamp. In Qatar tekende hij tegen Club Brugge bovendien voor een treffer. “Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik hier mijn debuut wil maken”, aldus Piroe wijzend naar het Philips Stadion. “Dat wil ik nog steeds. Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij. Ik hoop dat ik de komende periode daar naar toe kan groeien en dan een droomdebuut mag beleven.”  

Aanvoerder Jong PSV
Als aanvoerder van Jong PSV maakt de spits dit seizoen indruk. In de Keuken Kampioen Divisie is hij met tien treffers topscorer van de ploeg van Dennis Haar. Eerder bewees hij ook al in de jeugdopleiding van PSV, waarin hij in 2015 werd opgenomen, zijn waarde met vele doelpunten.