PSV verlengt met Cody Gakpo

Artikel
PSV verlengt met Cody Gakpo

PSV heeft het contract met Cody Gakpo (20) opengebroken en verlengd tot 2023. De club beloont en investeert daarmee in de ontwikkeling van de aanvaller uit de eigen jeugdopleiding. “Dit nieuwe contract geeft me het gevoel dat de club mij waardeert. Dat zijn dingen die je als voetballer moet koesteren”, reageert een opgewekte Gakpo.

Vlucht  
De carrière van de Eindhovense aanvaller neemt sinds zijn 18e verjaardag een vlucht. In tijdsbestek van twee jaar voetbalde Gakpo zich als talent via Jong PSV richting het eerste elftal. Nauwelijks een jaar geleden voegde hoofdcoach Mark van Bommel hem toe aan de eerste selectie. Daaropvolgend brak PSV het contract met Gakpo ook al eens open. “Het was niet zo’n lastige keuze voor mij om opnieuw te verlengen”, aldus de aanvaller zelf. “Ik ben hartstikke blij dat ik opnieuw mijn handtekening onder een PSV-contract heb mogen zetten. Als Eindhovense jongen is het natuurlijk een droom om het eerste elftal te halen. De afgelopen jaren heb ik me daar stapsgewijs naar toe kunnen voetballen. Via Jong PSV, trainingen bij het eerste, een vaste plek in de selectie en af en toe minuten tot de situatie zoals die nu is. Ik voel me fijn hier in mijn eigen stad.”

Vaandelteams      
Cody Mathès Gakpo, zoals zijn volledige naam luidt, voetbalt al sinds de F-jes bij PSV. Hij doorliep alle vaandelteams van de jeugdopleiding en debuteerde onder Phillip Cocu in 2018 in het eerste van PSV. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord viel hij destijds kort voor tijd in voor Steven Bergwijn. Daarvoor en daarna liet hij zijn potentie in de Keuken Kampioen Divisie al zien. Met 17 treffers in 26 wedstrijden is hij één van de productiefste aanvallers namens Jong PSV in de competitie ooit. Voor PSV 1 kwam Gakpo tot nu toe 31 keer in actie. Daarin scoorde hij viermaal, waaronder in het UEFA Europa League-treffen met Apollon Limassol.

Benieuwd naar de weg die Gakpo heeft uit moeten leggen? Klik hieronder en bekijk uniek fotomateriaal uit zijn PSV-carrière.  

Cody's jongensboek, van de F-jeugd tot PSV 1

Bekijk ook

PSV Work Out | Burdock

Video

Kijk hier PSV TV aflevering 1

Video