PSV verlengt contract Pablo Rosario

Artikel
PSV verlengt contract Pablo Rosario

PSV heeft het contract van Pablo Rosario opengebroken en verlengd tot de zomer van 2023. De in januari 22 jaar geworden Oranje-international zette woensdagavond zijn handtekening onder een nieuw contract. “Ik ben heel trots.”

Van Jong PSV tot International 
Pablo Rosario kwam ruim tweeënhalf jaar geleden over van Almere City en groeide gestaag richting een prominente rol in het eerste elftal van PSV. Na twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie – waarvan één bij Jong PSV – hevelde coach Phillip Cocu de fysiek sterke Amsterdammer over naar PSV 1. Daarin debuteerde Rosario op 27 augustus 2017 tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade om in dat seizoen uiteindelijk tot 14 eredivisie-optredens te komen. Sinds het aantreden van Mark van Bommel als hoofdcoach zet de middenvelder de volgende grote stappen. Hij begon dit seizoen in 23 van de 24 competitiewedstrijden van PSV als basisspeler en groeide uit tot Oranje-international.

“Het maakt mij trots dat ik mijn familie trots kan maken”, aldus Rosario na het zetten van zijn handtekening. "Zij zijn heel belangrijk voor mij. Ze zijn mijn kracht. Af en toe blik ik met ze terug op oudere mooie beelden bij PSV. Dan zie je pas goed hoe snel het allemaal is gegaan. Ik vind het heel mooi dat PSV vertrouwen in mij heeft. Dat wil ik graag terugbetalen.”

Voorbeeld
“Pablo is een voorbeeld voor veel jeugdspelers”, zegt technisch manager John de Jong, die namens PSV zijn handtekening zette. “Mede door zijn mentaliteit en vastberadenheid heeft Pablo deze verlenging en een prominente plaats in het eerste afgedwongen. Met reële stappen via onder andere Jong PSV is hij uitgegroeid tot Oranje-international. Dat geeft ons een ontzettend trots gevoel.”

Champions League
Rosario scoorde vooralsnog eenmaal in het shirt van PSV en deed dat in de Champions League tegen Internazionale. Zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal speelde Rosario halverwege oktober 2018 tegen België. Bondscoach Ronald Koeman nam hem afgelopen vrijdag opnieuw op in zijn voorselectie voor de aankomende EK-kwalificatieduels. Op het palmares van Rosario prijkt tot nu toe één kampioenschap in de Eredivisie.

Bekijk ook