PSV verlengt contract met Bergwijn tot 2022

PSV verlengt contract met Bergwijn tot 2022
2 min

PSV heeft het contract van Steven Bergwijn opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. Het huidige contract van Bergwijn liep tot medio 2021.

Vaste waarde
Steven Bergwijn speelt sinds het seizoen 2011-2012 in de jeugdopleiding van PSV. In het voorjaar van 2014 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club. Afgelopen seizoen groeide Bergwijn uit tot vaste waarde, in 32 competitiewedstrijden kwam hij tevens tot acht doelpunten. De aanvaller debuteerde op 17-jarige leeftijd tijdens het KNVB Bekerduel met Almere City FC in 2014 namens PSV en gaf daarbij direct een assist.

'Steven is een voorbeeld'

Interim technisch manager John de Jong: “Dit nieuwe contract voor Steven is een signaal in alle opzichten. Wij willen hem belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling, Steven geeft er mee aan dat hij beseft hier nog niet uitgeleerd te zijn. Wij zijn enorm trots op Steven. Hij is als veertienjarige bij ons gekomen, heeft zich als jonge jongen bij de A-selectie aangediend. Vervolgens werd hij basisspeler en inmiddels heeft hij een aantal hoofdprijzen achter zijn naam staan. Steven is in alle opzichten een voorbeeld voor hoe wij de ontwikkeling van een voetballer voor ogen hebben. We zijn blij dat ook hij nu in een vroeg stadium in de transferwindow aangeeft dat hij tevreden is hier.”

Nog niet uitgeleerd
“Ik sluit me aan bij de woorden van John de Jong", alsdus Steven Bergwijn. "Ik ben inderdaad nog niet klaar bij PSV. Ik kan in Nederland nog voldoende leren en natuurlijk gaan we voor kwalificatie voor de Champions League. Dat is het hoogste podium, daar wil ik graag extra ervaring op doen.”