PSV verlengt contract Mauro Junior

PSV verlengt contract Mauro Junior
2 min
PSV1

Mauro Junior heeft zijn contract bij PSV verlengd. De multifunctionele Braziliaan ondertekende donderdagavond in het Philips Stadion een nieuwe PSV-verbintenis, die loopt tot de zomer van 2025. ‘Ik ben bereid veel verantwoordelijkheid te nemen’ , aldus Mauro.

De Jong:  ‘Voorbeeld van beleid’
De 22-jarige Braziliaan begint deze zomer aan zijn vijfde jaar als voetballer in Nederland. Directeur Voetbalzaken John de Jong over het nieuwe contract van Mauro Junior: “We hebben wederom een zelf opgeleide speler langdurig aan de club geboden en daar ben ik erg blij mee. Mauro is na een lang en intensief scoutings- en opleidingstraject tot een kernspeler van de A-selectie uitgegroeid. Dat is hoe we het graag zien met jongens uit het buitenland die kiezen voor de opleiding van PSV. We zijn heel tevreden met zijn ontwikkeling en denken dat hij de komende seizoenen nieuwe stappen kan zetten.”

Mauro: ‘Speel waar PSV mij nodig heeft’
“Ik keek er erg naar uit om vandaag mijn nieuwe contract te ondertekenen. Ik hou van PSV en waardeer wat ik hier heb”, reageert Mauro Junior op zijn contractverlenging. “Het was lastig om op mijn 18e de stap van Brazilië naar Europa te maken, maar hier ben ik van talent een man geworden. Ik weet dat hier verantwoordelijkheden bij horen en ben bereid die in het veld te nemen. Ik werk dagelijks heel hard en de coach geeft mij veel mogelijkheden en vertrouwen. Ik speel daar waar het team mij nodig heeft.”

Carrière  
Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos, zoals de Braziliaan voluit heet, doorliep meerdere trainingsstages in zijn jeugdjaren op de PSV Campus en tekende in 2017 een contract bij PSV. In hetzelfde jaar debuteerde de hardwerkende middenvelder annex aanvaller al in het eerste elftal van PSV. Aan het eind van dat seizoen werd hij bovendien kampioen. Mauro groeide uit tot Braziliaans jeugdinternational en, na een seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo, waardevol selectielid van PSV. In totaal speelde de Braziliaan tot nu toe 112 duels (64 in de Eredivisie) in zijn profcarrière, waarin hij 39 keer (20 in de Eredivisie) direct bij een doelpunt betrokken was.