PSV verlengt contract Locadia met een jaar

PSV verlengt contract Locadia met een jaar
2 min

PSV heeft het contract met Jürgen Locadia (23) vrijdagmiddag opengebroken. De aanvaller tekende op De Herdgang bij tot de zomer van 2020. “Ik wil hier nog verder doorgroeien”

‘Eerst een heel jaar belangrijk zijn’

Jürgen Locadia, die het afgelopen half jaar vanwege blessureleed buitenspel stond, had nog een contract tot 2019. “We zijn hier sinds het begin van het seizoen al mee bezig. Toen ik geblesseerd raakte wilde PSV verlengen, maar heb ik even gewacht. Ik wilde fit worden. Dat is gelukt. De komende jaren hoop ik me verder te ontwikkelen. Ik wil hier doorgroeien en vooral veel spelen.”

Naar eigen zeggen verkiest Locadia een langer verblijf bij PSV boven een transfer naar het buitenland. “Ik wil eerst een jaar meemaken waarin ik als basisspeler enorm belangrijk kan zijn.”

Vijf prijzen
Locadia stroomde in 2012 vanuit de PSV-jeugd door naar de A-selectie en speelde inmiddels 104 competitieduels voor de club, waarin hij 33 keer scoorde. Op het palmares van Locadia prijken twee landstitels, een KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen. Zijn officiële debuut maakte Locadia in september 2011 in de bekerwedstrijd tegen VVSB, een jaar later debuteerde hij in Venlo tegen VVV in de Eredivisie met een hattrick.