PSV verhuurt Zoet aan FC Utrecht

Artikel
PSV verhuurt Zoet aan FC Utrecht

Jeroen Zoet speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. De 29-jarige doelman wil zijn kans op speeltijd maximaliseren en kiest daarom voor een tijdelijk vertrek naar de Domstad.

Staat van dienst
“Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats”, zegt technisch manager John de Jong. “Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond.”

EK
Het EK dat komende zomer op het programma staat heeft vanzelfsprekend een rol gespeeld bij het verzoek van de goalie. “Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach”, vervolgt De Jong. “Daar hebben we met hem over gesproken in de winterstop. De uitkomst was dat we mee zouden werken als hij een interessante optie zou krijgen.” Zoet keepte tot op heden 260 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal.