PSV verhuurt Piroe aan Sparta Rotterdam

PSV verhuurt Piroe aan Sparta Rotterdam
2 min

Joël Piroe gaat komend seizoen ervaring opdoen in de Eredivisie. De onlangs 20 jaar geworden aanvaller wordt voor een jaar verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Jong PSV  
Bij één van de koplopers van de Eredivisie komt Piroe clubgenoot Dante Rigo tegen met wie hij de afgelopen jaren meerdere wedstrijden in Jong PSV speelde. Piroe geldt als een beloftevolle aanvaller die in de Keuken Kampioen Divisie de afgelopen jaren liet zien een neusje voor de goal te hebben.

14 treffers
Zijn debuut op het tweede profniveau van Nederland dateert van seizoen 2016-2017. Sindsdien kwam hij 49 keer binnen de lijnen namens Jong PSV, waarin hij 14 keer doel trof. Piroe, die geregeld met de A-selectie meetrainde, maakte zijn officiële debuut nog niet in PSV 1. Afgelopen seizoen verlengde hij zijn aflopende contract tot 2022. Destijds verkoos hij het door PSV uitgestippelde pad boven aanbiedingen van gerenommeerde clubs uit het buitenland. “Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik hier mijn debuut wil maken”, aldus Piroe destijds in het Philips Stadion. “Dat wil ik nog steeds. Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij. Ik hoop dat ik daar naar toe kan groeien.”