PSV veel te sterk voor Go Ahead: 0-3

PSV heeft een overtuigende 0-3 zege geboekt op Go Ahead Eagles. De doelpunten van Memphis, Joshua Brenet en Andrés Guardado vielen allemaal in de eerste helft.

PSV heer en meester
Aan de zijde van PSV was het Memphis die voor het meeste gevaar zorgde. Binnen het kwartier bracht Go Ahead-doelman Van der Hart twee keer redding op een inzet van de aanvaller. Na een kwartier mocht Memphis dan toch juichen. Zijn tweede vrije trap van de avond schoof hij laag en fraai in de hoek: 0-1. Vlak voor rust zetten Brenet en Guardado PSV helemaal op rozen. Brenet, die de geblesseerde Santiago Arias verving, maakte de 0-2. Hij stoomde op en kon helemaal doorlopen richting het strafschopgebied van Go Ahead. Hij keek voor afspeelmogelijkheden, maar besloot uiteindelijk zelf uit te halen. Via Van der Linden was het raak: 0-2. Snel daarna wist Guardado ook zijn eerste doelpunt voor PSV te maken dit seizoen. Bijzonder was dat het doelpunt viel uit een ingestudeerde vrije trap. Nadat Van der Hart een kopbal van De Jong niet kon klemmen, was Guardado attent: 0-3.

Memphis Depay bracht PSV met een rake knal op voorsprong | © Pics United Memphis Depay bracht PSV met een rake knal op voorsprong | © Pics United

Doelpuntloze tweede helft
Door de grote voorsprong van PSV moest Go Ahead in de tweede helft flink aan de bak als het nog een goed resultaat wilde behalen. Vol goede moed probeerde de ploeg van Foeke Booy een goal te forceren, maar die viel niet. Via een hoekschop was Go Ahead er het dichtste bij, maar een krachtige kopbal ging via het hoofd van een PSV’er net naast. PSV liet het initiatief aan Go Ahead, maar was zelf ook nog gevaarlijk. De grootste mogelijkheid ontstond uit een counter. Georginio Wijnaldum ging samen met twee medespelers en een verdediger van Go Ahead op de vijandelijke goal af, maar kreeg de bal niet lekker mee. Zijn schot miste daardoor precisie en werd gepareerd door Van der Hart. Doordat er in de slotfase ook geen doelpunten vielen, stond de uitslag in de rust al op het scorebord: 0-3.

Blijdschap bij Memphis Depay en Joshua Brenet na de 0-2 in Deventer | © Pics United Blijdschap bij Memphis Depay en Joshua Brenet na de 0-2 in Deventer | © Pics United