PSV tot minstens zondagmiddag koploper

PSV is tot minimaal 14:00 uur zondagmiddag koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu maakte het zichzelf lastig tegen hekkensluiter De Graafschap, maar won wel: 4-2. Door de zege heeft PSV nu twee punten meer dan Ajax, dat zondag in Kerkrade de koppositie kan heroveren.

Kansenregen
Na een openingsfase met veel balbezit op de helft van De Graafschap opende PSV de score in de 17e minuut opvallend genoeg uit een counter. Zo’n tien meter voor de eigen zestien zette Pröpper een aanval op, die via Hendrix opnieuw Pröpper en Narsingh uiteindelijk via de voet van De Jong het doel vond: 1-0. Die goal was de opmaat voor een helft waarin PSV met enige moeite afstand nam van De Graafschap. Na een handvol gemiste kansen was het pas in de 31e minuut opnieuw raak. Ditmaal was Pröpper zelf de gevierde man. De middenvelder die eerder belangrijk was bij de openingstreffer tekende met een droge knal voor de 2-0. Narsingh maakte er kort voor rust op fraaie wijze vervolgens 3-0 van. De buitenspeler dreigde buitenom te gaan, maar besloot te plaatsen en vond zo de verre hoek. In de tussentijd had Locadia PSV al op een grotere voorsprong moeten zetten, maar hij miste vanaf de penaltystip.

Luuk de Jong en Davy Pröpper zorgden voor de eerste twee treffers in het Philips Stadion | © Pics United Luuk de Jong en Davy Pröpper zorgden voor de eerste twee treffers in het Philips Stadion | © Pics United

PSV op tijd bij de les
Dat het bij het rustsignaal ‘slechts’ 3-0 stond was mede de verdienste van De Graafschap-doelman Jurjus. Hij behoedde de bezoekers met diverse knappe reddingen, waaronder ook de penalty, voor een grotere achterstand. Ook na rust redde Jurjus De Graafschap meerdere malen. Zo keerde hij schoten van Hendrix en de ingevallen Pereiro. PSV verslapte daarna en dat kwam de ploeg van Cocu bijna duur te staan. Tien minuten voor tijd stond het namelijk ineens 3-2. Eerst was het Van de Pavert die De Graafschap op het bord bracht en even later zorgde Straalman met een afstandsschot zelfs voor de aansluitingstreffer. In de persoon van Pereiro was PSV net op tijd wakker om puntenverlies te voorkomen. De aanvaller bleef in de 85e minuut koelbloedig door doelman Jurjus na enkele schijnbewegingen te passeren en de 4-2 in het lege doel te schuiven. Grootste smet op de zege was het uitvallen van Guardado, die het veld voortijdig verliet met een blessure.

;Luciano Narsingh scoorde alweer voor de vierde wedstrijd op rij | © Pics United ;Luciano Narsingh scoorde alweer voor de vierde wedstrijd op rij | © Pics United