PSV toont zich krachtig tegen ADO Den Haag

PSV heeft een aantal intensieve dagen afgesloten met een dik verdiende zege. Een week waar nog lang over zal worden gesproken werd afgesloten met een 4-0 overwinning op ADO Den Haag.

Turbulent
Dertien (!) afwezigen in de A-selectie. Nog eens vijf Jong PSV’er niet inzetbaar. Voor Hoofdcoach Roger Schmidt was het in aanloop naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag flink puzzelen. Niet in de laatste plaats omdat de spelers die wel in het veld stonden zeker niet allemaal fit genoeg waren om een hele wedstrijd te spelen. Tel daar de bijzondere omstandigheden rond het Europa League-duel met Omonia Nicosia en de ontknoping in die wedstrijd bij op en je weet waarom er zondagavond gesproken werd over één van de turbulentste weken in de geschiedenis van PSV.

Strafschop PSV blijft staan: Zahavi scoort
Eén van de weinige meevallers die Schmidt tegen ADO ten dele viel was de rentree van Eran Zahavi. Met hem begon PSV sterk in het Philips Stadion. Dankzij een aantal vlotte combinaties zette de ploeg de bezoekers flink onder druk. De 1-0 voorsprong bij de rust was dan ook verdiend. Na een kwartier spelen eindigde een aanval door het hart van de ADO-defensie in een strafschop voor PSV. Zahavi verloor zijn evenwicht, mocht na een VAR-check alsnog achter de bal gaan staan en scoorde: 1-0.

Mogelijkheden via Malen en Ihattaren
PSV vergat om de score daarna op te voeren. Kansen waren er zeker. Bijvoorbeeld voor Mohamed Ihattaren, die tot zijn eigen verbazing zag dat er tweemaal een inzet voor de lijn werd weggewerkt. Ook Donyell Malen kreeg nog voor rust een flinke kans om de score te verdubbelen. Op aangeven van Ihattaren schoot hij in vrijstaande positie over.

Dubbelslag Madueke
Zonder het duo, dat afgelopen donderdag al tot het uiterste moest gaan, kwam PSV in de tweede helft wel snel op 2-0. De voor Malen ingevallen Noni Madueke rondde in de 51e minuut een mooie aanval af met een droge knal van net buiten de zestien. De ploeg van Schmidt bleef daarna domineren. Lang zonder de trekker nogmaals over te halen. Dat deed Ryan Thomas pas weer in de slotfase. De Nieuw-Zeelander vond de verre hoek op aangeven van debutant Richard Ledezma. Later maakten ook Luis Felipe en Ismael Saibari nog hun debuut voor PSV en zij zagen Madueke in de slotminuut nog eenmaal scoren: 4-0.